Almával borított borda

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Almával borított borda

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 8 szelet sertéskaraj, vagy tarja
    • 2 db alma meghámozva és lereszelve
    • 1 kevés citromlé
    • 1 kiskanál fahéj
    • 1 kevés (ízlés szerint) cukor
    • 100 g reszelt sajt
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 db tojás
    • 1 kevés petrezselyem zöld
    • 1 kevés (ízlés szerint) fokhagyma átnyomva
    • 1 csipet
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sertéskaraj szeleteket vékonyra kloffolom, belülről kifele. Sózom, fokhagymával kicsit bedörzsölöm, és állni hagyom.
2.
Meghámozott almát reszelek, nagy lyukú reszelőn. Kevés citromlevet csurgatok rá, és őrölt fahéjat keverek hozzá. Cukrot nagyon keveset teszek bele!
3.
Reszelt sajtból, Parmalat főzőtejszínből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből, palacsintatészta állagú masszát keverek.
4.
A hússzeleteket tepsibe teszem, majd halmozok rájuk az almából, és leöntöm a sajtos, tejfölös keverékkel. Kevés olajat töltök alá, és fólia alatt sütöm. A legvégén, leveszem a fóliát, hogy piruljon meg a teteje, a látvány, és az íz miatt. A vékonyra vert hússzeletek viszonylag gyorsan megsülnek, addig rápirul az alma, és a massza is.
5.
Tört burgonyával tálalom. Adható mellé savanyúság, de befőtt is. Az alma, a sajt, a hús, és a savanyúság, kitűnő kontrasztot ad az ízeknek.