Almaszósz

Feltöltő: Edit
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Almaszósz
lisztalmaszósz receptsülthús szósztejszínes szószpikánsfahéjcitromalmaalmaszószfőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg alma, meghámozva és kockákra vágva
    • 1 citrom
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • csipet
    • 1 kanál liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az almákat meghámozom, felkockázom. Annyi vízben teszem fel főni, hogy majdnem ellepje.
2.
Csipetnyi sót teszek hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozom, beleteszem a fahéjat, néhány karika citromot, és a megmaradt citrom levét.
3.
Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítem. Ha szükséges utánaízesítem.
4.
Sült húsokhoz kitűnő mártás.