Almás sajtleves, kakukkfüves-almás párnával

Feltöltő: veruss74
21-40 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Almás sajtleves, kakukkfüves-almás párnával
kakukkfűsajtTejszínalma

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 10 dkg gouda sajt
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 1/2 db alma
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 5 dl húsleves alaplé
    • 1 evőkanál fehér tönkölyliszt
    • 2 dkg vaj
    • 1/2 evőkanál olívaolaj
    • ízlés szerint só, bors
    • A kakukkfüves-almás háromszögekhez:
    • 1/2 csomag friss leveles tészta
    • 1/2 db alma
    • 1 mokkáskanálnyi friss, aprított kakukkfű
    • 1 db tojássárgája
    • 1 evőkanál tejföl
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy pici olívaolajat, az apróra vágott hagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a húsleves alaplével.
2.
Megsózzuk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott almát és az előzőleg lereszelt sajtot.
3.
Gyakori kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzákeverjük a bort és a főzőtejszínt majd készre főzzük az egészet.
4.
Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.
5.
Az almás párnákhoz az alma másik felét vékonyan felszeleteljük, kissé összeaprítjuk.
6.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
7.
Megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük az alma szeletkéket és mindegyiket meghintjük egy-egy pici csipet kakukkfűvel és egy pici sóval.
8.
Sarkukat átlósan félbehajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk, majd a széleit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket lekenjük tojássárgájával.
9.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt, szép, aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.