Almás csirkegombóc

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes csirkegombócCsirkegombóc receptcsirkegombócegzotikus

Hozzávalók:

    • 60 dkg darált csirkemell
    • 2 tojássárgája
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 alma meghámozva, magházától megfosztva és finomra reszelve
    • 1 kis vöröshagyma,megtisztítva és finomra reszelve
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • zsemlemorzsa
    • őrölt fehér bors
    • olaj
Bevásárlólista nyomtatása
Almás csirkegombóc

Elkészítés menete:

1.
A darált húst a tojássárgájával, a főzőtejszínnel, az almával, a hagymával és 10 dkg reszelt sajttal összedolgozzuk.
2.
Sóval, borssal és a petrezselyemmel fűszerezzük, majd addig gyúrjuk, amíg az összes nedvességet fel nem veszi.
3.
A masszából vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és a sajttal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
4.
A gombócokat felforrósított olajban pirosra sütjük. Párolt zöldségekkel és friss salátával kínáljuk.