Almás-sütőtök leves

Feltöltő: petrameli
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Almás-sütőtök leves
tárkonyszerecsendiógyömbérfokhagymavöröshagymaalmaSütőtökfőzőtejszínkarácsonyi levesektejszínes krémlevessütőtök levesKarácsonyialmás sütőtöktejszínes leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1,5 kg sütőtök, kimagozva, megtisztítva és feldarabolva
    • 2 db közepes savanykás alma
    • 2 db közepes vöröshagyma, apróra vágva
    • 3 fej fokhagyma
    • 1 kávéskanál/ ízlés szerint őrölt gyömbér
    • 1 kávéskanál/ ízlés szerint őrölt szerecsendió
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) tárkony
    • 1 liter kb zöldségalaplé
    • só, frissen őrölt bors
    • vaj vagy olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon vagy vajon üvegesre párolom.
2.
A meghámozott és a kockákra vágott sütőtököt és az almát a hagymához adom. A zöldségalpléből kicsit szedek a zöldségek alá.
3.
A 3 fej fokhagymát kicsit később, egészben a párolódó zöldségekhez adom.
4.
Kb 20 perc elteltével a fűszereket is hozzáadom, majd még 10 percig hagyom öszeérni az ízeket.
5.
A fokhagymákat eltávolítom. A puha zöldségeket turmixgépben pürésítem.
6.
Majd hozzáadom a főzőtejszínt és a maradék züldséglével tetszés szerinti sűrűségűre felengedem.
7.
Frissen őrölt feketeborssal, pirítóssal vagy pogácsával tálalom.