Almás-diós muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Almás-diós muffin
Szülinapi Receptekédes muffin receptekA legfinomabb Muffinédesen receptekIgazi almás-diós muffinalmás diós muffin receptEgy finom Almás-diós muffin

Hozzávalók:

    • 15 dkg puha vaj
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 2 kiskanál sütőpor
    • őrölt fahéj
    • 2 tojás
    • 15 dkg barna cukor
    • 250 dkgParmalat habtejszín
    • 2 alma meghámozva és lereszelve
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk.
2.
A lisztet a darált dióval, a sütőporral és a fahéjjal összekeverjük.
3.
A tojásokat a cukorral és a puha vajjal habosra kikeverjük.
4.
A habtejszínt, a reszelt almát és a lisztes keveréket beletesszük, majd simára összedolgozzuk.
5.
A masszát a mélyedésekbe háromnegyed részig belekanalazzuk, és 20 perc alatt készre sütjük.
6.
A süteményeket a formában 5 percig pihentetjük, majd sütőrácsra szedve hűlni hagyjuk, diógerezdekkel díszítve kínáljuk.