Áfonyás torta.

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Áfonyás torta.
karácsonyigazi nyári süteményáfonyás süteménysütiA tejszínes-gyümölcstorta elkészíétsegyümölcstortaÁfonyás sajttortatejszínes tortaTejszínes-gyümölcsös tortaTejszínes-erdei gyümölcsös torta recept képpelTejszínes áfonyatortaáfonyás-tejszínes tortaÁfonyás sajtkrémtortaMascarponekrémes-áfonyás tortafriss gyümölccselÁfonyás torta ReceptekTorta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 csomag vaníláscukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1 darab citrom héja + leve
    • 25 dkg áfonya
    • 2 evőkanál barna cukor
    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 1 db tojás
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 csipet
    • 1-2 evőkanál hideg víz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, egy evőkanál vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Ezután nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Tegyük be a hűtőbe 15 perce, hogy kellően lehűljön.
2.
Ezután vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd tegyünk rá egy nehezékkel (pl. rizzsel, babbal..) megtöltött sütőpapírt.
3.
Helyezzük be a sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki és távolítsuk el a sütőpapírt a nehezékkel együtt. Az elősütött tésztát ezután tegyük vissza a sütőben, és 10-15 perc alatt süssük készre.
4.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt megtöltenénk.
5.
Az áfonyát keverjük össze a barna cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd tegyük be a mikróba és a legmagasabb fokozaton 2-3 perc alatt melegítsük össze.(én közben óvatosan átkevertem, hogy az áfonya ne törjön össze) Ezután hűtsük ki teljesen.
6.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával.
7.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel.
8.
A teljesen kihűlt tésztát helyezzük egy tortatálra, majd kanalazzuk bele a mascarponés-habos krémet. Ezután kanalazzuk rá a lecsepegtetett áfonyát.
9.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.