Áfonyás sajttorta pohárkrém

Feltöltő: Gizi
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Áfonyás sajttorta pohárkrém
citrommascarponekekszhabtejszínáfonyacheescake receptdesszert tejszínhabbalpohárkrémkrémes desszertpohárdesszertfiatalosDesszertekalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 15 dkg keksz
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg (v. ízlés szerint) porcukor
    • 1/2 db citrom leve és reszelt héja
    • 20 dkg áfonya
    • 3 evőkanál kristálycukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és egy csomag vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel.
2.
Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (én közben kétszer átkevertem)
3.
Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.
4.
A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével.
5.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel, keverjük hozzá a mascarpone krémhez.
6.
A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát.
7.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
8.
A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.