Barramundi halragu

Feltöltő: molnarbela55
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
 Barramundi halragu
HalételekTejszínes halragu recepthalragu receptTejszínes halraguhalragu Receptekhal ragu

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 750 g. barramundi filé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma,
    • 450 g. francia saláta alap( fagyasztott ),
    • 450 g. tejföl
    • 100 g. reszelt füstölt sajt
    • 250 g. kockázott bacon
    • 160 g. morzsolt csemegekukorica konzerv
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 1 ízlés szerint
    • 1 csipet kakukkfű
    • 1 csipet tárkony
    • 1 tekerésnyi frissen őrölt szegfű bors
Bevásárlólista nyomtatása
Barramundi, más elnevezéssel óriás ausztrál sügér vagy ázsiai sügér Ausztrália nemzeti hala, az őslakók nyelvéből eredő elnevezése annyit jelent "nagypikkelyű ezüsthal". Húsa ízletes, egészséges, szálkamentes.

Elkészítés menete:

1.
A hal filét 2-3 centiméteresre felkockázzuk, beszórjuk a fűszerekkel és egy órát állni hagyjuk.
2.
A bacont üvegesre sütjük és kiszedjük a zsírból, aztán félretesszük másik ételhez!
3.
A hagymákat megtisztítjuk apróra vágjuk ezután a bacon zsírban megsütjük.
4.
Hozzáadjuk az összetevőket és a főzőtejszínt, ha szükséges egy kis vizet öntünk bele és 10-15 percig összeforraljuk.