„Skót” fasírt gazdagon

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
„Skót” fasírt gazdagon
paprikavöröshagymasnidlingkrémsajtkukoricadaratojáshétköznapipulykaegytálétel tejszínnelfőzőtejszínfasírt recepthúsos-tejszínes ételekskót fasírt recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg darált pulykahús
    • 10 db tojás
    • 1 fej vöröshagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 2 fej lila hagyma, megtisztítva és apróra vágva
    • 2 csipet
    • néhány tekerés frissen őrölt bors
    • 4 gerezd fokhagyma megtisztítva és átnyomva
    • izlés szerint liszt a bundázáshoz
    • izlés szerint kukoricadara a bundázáshoz
    • 150 g tormás krémsajt
    • 4 db paradicsom felszeletelve
    • 1 db friss cserepes snidling zöldje apróra vágva
    • 1 ek őrölt paprika
    • 0,5 liter kb. étolaj a sütéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Nyolc tojást keményre főzünk, majd leszedjük azok héját.
2.
A húst a vörös meg a fokhagymával,borssal, paprikával és a sóval jól összegyúrjuk.
3.
A húst 8 egyenlő részre osztjuk.
4.
A tojásokat körbe vesszük a hússal és golyókat formálunk belőlük.
5.
A golyókat lisztbe forgatjuk.
6.
A maradék két tojást villával felverjük és ebben is megforgatjuk a golyókat.
7.
Bő olajban közepes lángon jól átsütjük a fasírtokat.
8.
A főzőtejszínt a sajttal egy villával jól összedolgozzuk.
9.
Az egyik fasírtot félbevágjuk és a képen látható módon tálaljuk.