Pikáns tejszínes gombakrémleves

Feltöltő: Anett
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Pikáns tejszínes gombakrémleves
reszelt sajtbabérlevélfokhagymafőzőtejszíntejszínes gombakrémtejszínes krémlevesgombaTejszínkrémlevespikáns

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg gomba, megtisztítva és feldarabolva
    • 1 fej vöröhagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3 e.k olívalolaj
    • 3 e.k citromlé
    • 2 db babérlevél
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 e.k liszt
    • 1 db húsleves kocka
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
2.
Az olajat felhevítjük és a hagymát megfonnyasztjuk rajta hozzáadjuk a gombát és a darabolt fokhagymát valamint a babérleveleket sózzuk borsozzuk és megpároljuk.
3.
Felöntjük vízzel és húsleveskockát teszünk bele vagy húsleves alaplevet. Ha felforrt, főzőtejszínnel behabarjuk és citromlével ízesítjük. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal tálaljuk:-)