Császárszalonnás tejszínes kukoricás spagetti

Feltöltő: Anett
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Császárszalonnás tejszínes kukoricás spagetti
tejszínes tészta receptcsászárszalonnamakarónifőzőtejszínTejszínspagettikukoricahétköznapi

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g spagetti, makaróni vagy penne tészta
    • 1 db kukorica
    • 30 dkg császárszalonna
    • 3 e.k olaj
    • 1 fej lila hagyma
    • 1 ek liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Apróra vágom a császárszalonnát és a lila hagymát. Felteszem főni a vizet a tésztának.
2.
Serpenyőben a szalonnát zsírjára pirítom, ha kell teszek hozzá olajat. Majd kiszedem és megpirítom rajta a lila hagymát. Visszateszem a szalonnát, rádobom a konzerv kukoricát és főzőtejszínt, ha kell liszttel sűrítem.
3.
A lobogó vízbe dobom a spagettit, ha kifőtt leszűröm tányérra teszem és a tejszínes szósszal tálalom.