Tejszínes csirkés tészta

Feltöltő: Niki1986
776
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes csirkés tészta
tejszínes tészta recepttejszínes egytálételparmezán sajtfehérborfokhagymacsirkemell filéfőzőtejszíntejszínes csirkehétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 0.5 kg csirkemell filé
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 fej vöröhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl fehérbor
    • 8 dkg reszelt parmezán
    • 0.5 kg hosszúkás olasz tészta
    • ízlás szerint
    • ízlás szerint bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A Chicken Alfredot legyakrabban fettuccine tésztával tálalják, de bármilyen hosszúkás tészta, pl. linguine vagy esetleg spagetti is illik hozzá.
2.
Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának. Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkét amíg átsül, ez kb. 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre. Pirítsd meg a húst.
3.
Az olívaolaj másik felén párold meg az apróra vágott hagymát üvegesere 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.
4.
Öntsd föl a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére besűrűsödik, ez kb. 5 perc.
5.
Tejszínes csirkés tészta készítése: öntsd fel a fehérborral és főzd be felére. Vedd le a tűzről a szószt, add hozzá a főzőtejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst.
6.
Tedd vissza takaréklángra, keverd el és hagyd hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc. Ízlés szerint szárított petrezselyemmel vagy oregánóval ízesítheted. Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése