Tejszínes csirkés tészta

Feltöltő: Niki1986
776
21-40 perc
3-4 személyre
normál
Hozzávalók:
  • 200 g Parmalat főzőtejszín
  • 0.5 kg csirkemell filé
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 0.5 kg hosszúkás olasz tészta
  • ízlás szerint
  • ízlás szerint bors
Bevásárlólista nyomtatása
Hogy tetszik ez a recept?
Tejszínes csirkés tészta
Elkészítés menete:
1.
A Chicken Alfredot legyakrabban fettuccine tésztával tálalják, de bármilyen hosszúkás tészta, pl. linguine vagy esetleg spagetti is illik hozzá.
2.
Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának. Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkét amíg átsül, ez kb. 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre. Pirítsd meg a húst.
3.
Az olívaolaj másik felén párold meg az apróra vágott hagymát üvegesere 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.
4.
Öntsd föl a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére besűrűsödik, ez kb. 5 perc.
5.
Tejszínes csirkés tészta készítése: öntsd fel a fehérborral és főzd be felére. Vedd le a tűzről a szószt, add hozzá a főzőtejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst.
6.
Tedd vissza takaréklángra, keverd el és hagyd hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc. Ízlés szerint szárított petrezselyemmel vagy oregánóval ízesítheted. Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése
Receptnév - saját verzió
Hozzávalók - saját verzió
Az eredeti recept hozzávalóiból kiindulva saját összetevőket is megadhatsz.
MennyiségMértékegységHozzávaló
Új hozzávaló hozzáadása

Megváltoztatja az elkészítési folyamatot is? Nem   Igen
Új lépés hozzáadása
Saját recept verzió küldése
Egyedi recept verziók, hozzászólások:
KIRÁLY KATALIN | 2013-10-30 12:38

Ezt kipróbálom

valerya76 | 2013-11-02 14:16

Finom lehet

nagyheny | 2013-11-05 11:28

Gusztusos!

Urbán Jánosné | 2013-11-09 12:45

nagyon finom

lacko | 2013-11-14 22:41

SZERETEM.

Felhasználási feltételek |  GYIK |  Oldal térkép |  Kapcsolat |  © 2013 Lactalis Hungária Kft.